Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu paprikášu
Paprikáš, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Paprikáš, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
200 ml
smotana
2 PL
maslo
1 ks
cibuľa
4 ks
paprika
4 ks
paradajka
1 ks
sliepka
1 KL
mletá červená sladká paprika
slepačí vývar
mleté čierne korenie
soľ
citrónová šťava
POSTUP
1.
Rozporciujeme sliepku, osolíme, okoreníme. Z odrezkov pripravíme slepačí vývar, ktorý použijeme na podlievanie. Na masle opečieme mäso, vyberieme ho a vo výpeku speníme nakrájanú cibuľu. Na chvíľku hrniec odstavíme, prisypeme mletú papriku, dobre premiešame a pridáme mäso. Podlejeme vývarom a za občasného podlievania budeme dusiť pomaly približne hodinu.
2.
Tesne pred koncom dusenia pridáme nakrájané papriky a paradajky a dusíme ďalej domäkka. Na záver prilejeme smotanu, osolíme a ochutíme citrónovou šťavou a už iba prehrejeme. Servírujeme s cestovinami alebo haluškami.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.