Pridať recept

Recepty na prípravu paprikášu

Paprikáš, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Paprikáš, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
200 ml
smotana
2 PL
maslo
1 ks
cibuľa
POSTUP
1.
Rozporciujeme sliepku, osolíme, okoreníme. Z odrezkov pripravíme slepačí vývar, ktorý použijeme na podlievanie. Na masle opečieme mäso, vyberieme ho a vo výpeku speníme nakrájanú cibuľu. Na chvíľku hrniec odstavíme, prisypeme mletú papriku, dobre premiešame a pridáme mäso. Podlejeme vývarom a za občasného podlievania budeme dusiť pomaly približne hodinu.
2.
Tesne pred koncom dusenia pridáme nakrájané papriky a paradajky a dusíme ďalej domäkka. Na záver prilejeme smotanu, osolíme a ochutíme citrónovou šťavou a už iba prehrejeme. Servírujeme s cestovinami alebo haluškami.