Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu paradajkovej polievky
INGREDIENCIE
250 g
paradajka
1 ks
cibuľa
1,5 dl
lúpané paradajky
1 PL
maslo
1 ks
rožok
žerucha
olej
soľ
mleté čierne korenie
sušený cesnak
zeleninový vývar
kyslá pochúťková smotana
POSTUP
1.
Cibuľu speníme na oleji dosklovita. Pridáme na kúsky pokrájané paradajky, ktoré sme zbavili zrniečok. Osolíme, podlejeme vývarom a udusíme skoro do mäkka. Rozmixujeme a ochutíme sušeným cesnakom a čiernym korením.
2.
Pridáme lúpané paradajky, opäť hrniec postavíme na oheň a povaríme niekoľko minút. Na rozpustenom masle opečieme nakrájaný rožok.Uvarenú polievku posypeme žeruchovou a servírujeme so smotanou a opečenými kúskami rožka.
1 2 3 4 5 ... 9
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.