Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu parených buchiet
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
500 g
hrubá múka
250 ml
mlieko
20 g
droždie
1 ČL
cukor
štipiek
soľ
slivkový lekvár
maslo, práškový cukor
250 ml
biele víno
4 ks
žĺtok
70 g
cukor
POSTUP
1.
Pripravíme si potrebné suroviny.
2.
Z polovice vlažného mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Do múky so soľou pridáme rozšľahané vajce vo zvyšnom mlieku, pridáme kvások.
3.
Vypracujeme cesto, necháme vykysnúť asi 40 minút.
4.
Vykysnuté.
5.
Na doske rozdelíme na 4 bochníky, ktoré naplníme lekvárom.
6.
Uzavrieme a necháme znovu kysnúť. V parnom hrnci paríme 10 minút.
7.
Príprava šodó: Prísady rozmiešame.
8.
Vo vodnom kúpeli ich za stáleho šľahanie zahrievame (nesmie sa variť) až pena zhustne.
9.
Knedľu podávame zaliatu maslom, so šodó a posypanú cukrom.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.