Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu paštéty
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
450 g
hydinová pečeň
250 g
bravčový bôčik
100 g
slanina
1 ks
cibuľa
2 PL
zmes paštétové korenie
100 ml
smotana na šľahanie
1 ks
žemľa
50 g
maslo
soľ
POSTUP
1.
Slaninu vyškvaríme a na nej opražíme pokrájanú cibuľu. Následne primiešame pokrájaný bôčik, okoreníme a budeme pomaly dusiť pol hodinu. Keď je už mäso takmer mäkké pridáme pečene a žemľu, ktorú sme pred tým navlhčili vodou a vyžmýkali a budeme dusiť domäkka. Túto zmes necháme vychladnúť.
2.
Potom zmes osolíme a zomelieme celkom najemno. Do penista vyšľaháme maslo, pridáme pomletú zmes a vyšľahanú smotanu. Všetko ešte prešľaháme. Zmes rozotrieme do formy, ktorá je vyložená alobalom a necháme ju v chladničke stuhnúť. Hotovú paštétu vyklopíme z formy a odstránime alobal. Servírujeme ju pokrájanú na plátky.
1 2 3 4 5 ... 7
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.