Pridať recept

Recepty na prípravu pavlovej torty

INGREDIENCIE
70 g
lieskové orechy
4 ks
bielok
štipiek
soľ
POSTUP
1.
Lieskové oriešky opražíme na suchej panvici do zlatohneda. Presypeme ich na tanier a necháme vychladnúť. Oriešky pomädlíme v dlaniach a zbavíme suchých hnedých šupiek, ktoré vyhodíme. Lyžicu orieškov posekáme nahrubo a odložíme nabok, ostatné zomelieme.
2.
Rúru predhrejeme na 140°C. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie a na každý vyznačíme kruh s priemerom 20 cm. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh a pritom stále prisýpame cukor. Ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni šľaháme 2 minúty, kým sneh nezačne vytvárať kopčeky a nezačne sa lesknúť. Vmiešame mleté oriešky.