Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu pečených buchiet
INGREDIENCIE
1 kg
polohrubá múka
4 PL
kryštálový cukor
2 KL
soľ
1 ks
vajce
500 ml
vlažné mlieko
1 dl
olej
42 g
droždie
slivkový lekvár
POSTUP
1.
Múku preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, dáme do nej kvasnice a cukor, zalejeme vlažným mliekom a necháme vzísť kvások.
2.
Potom pridáme vajce, soľ, olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
3.
Hotové cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme, pokrájame na štvorce, na každý dáme lyžičku slivkového lekváru, zabalíme, potrieme olejom z každej strany a uložíme na vymastený plech.
4.
Necháme ešte chvíľku vykysnúť a pečieme na 180 °C 45 minút.
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...