Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu pečených buchiet
INGREDIENCIE
1 kg
polohrubá múka
4 PL
kryštálový cukor
2 KL
soľ
1 ks
vajce
500 ml
vlažné mlieko
1 dl
olej
42 g
droždie
slivkový lekvár
POSTUP
1.
Múku preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, dáme do nej kvasnice a cukor, zalejeme vlažným mliekom a necháme vzísť kvások.
2.
Potom pridáme vajce, soľ, olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
3.
Hotové cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme, pokrájame na štvorce, na každý dáme lyžičku slivkového lekváru, zabalíme, potrieme olejom z každej strany a uložíme na vymastený plech.
4.
Necháme ešte chvíľku vykysnúť a pečieme na 180 °C 45 minút.
Vybrali sme pre vás
Stuffing
Ačokča
Ačokča
Nepoznáte ačokču ? Ačokča nazývaná aj paprikouhorka je v našich záhradách pomerne novou zeleninou. Pôvodne bola...
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...