Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu pečených buchiet
INGREDIENCIE
1 kg
polohrubá múka
4 PL
kryštálový cukor
2 KL
soľ
1 ks
vajce
500 ml
vlažné mlieko
1 dl
olej
42 g
droždie
slivkový lekvár
POSTUP
1.
Múku preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, dáme do nej kvasnice a cukor, zalejeme vlažným mliekom a necháme vzísť kvások.
2.
Potom pridáme vajce, soľ, olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
3.
Hotové cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme, pokrájame na štvorce, na každý dáme lyžičku slivkového lekváru, zabalíme, potrieme olejom z každej strany a uložíme na vymastený plech.
4.
Necháme ešte chvíľku vykysnúť a pečieme na 180 °C 45 minút.
Vybrali sme pre vás
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...