Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu pečených buchiet
INGREDIENCIE
1 kg
polohrubá múka
4 PL
kryštálový cukor
2 KL
soľ
1 ks
vajce
500 ml
vlažné mlieko
1 dl
olej
42 g
droždie
slivkový lekvár
POSTUP
1.
Múku preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, dáme do nej kvasnice a cukor, zalejeme vlažným mliekom a necháme vzísť kvások.
2.
Potom pridáme vajce, soľ, olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
3.
Hotové cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme, pokrájame na štvorce, na každý dáme lyžičku slivkového lekváru, zabalíme, potrieme olejom z každej strany a uložíme na vymastený plech.
4.
Necháme ešte chvíľku vykysnúť a pečieme na 180 °C 45 minút.
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...