Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu pečených zemiakov
INGREDIENCIE
1,2 kg
zemiaky
3 kg
hrubá morská soľ
2 ks
vaječný bielok
200 ml
voda
POSTUP
1.
Zemiaky umyjeme. Bielky vyšľaháme dotuha a zmiešame so soľou. Pridáme vodu, aby soľ zvlhla.
2.
Plech vystelieme alobalom a dáme doň vrstvu soľnej zmesi. Na ňu poukladáme zemiaky a zakryjeme zvyškom zmesi. Dôkladne popritláčame. Plech vložíme na 50 minút do rúry vyhriatej na 210 °C. Po upečení krustu rozbijeme kladivom alebo tĺčikom a zemiaky povyberáme.
1 2 3 4 5 ... 8
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.