Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu pečeňovej paštéty
INGREDIENCIE
400 g
bravčová pečeň
250 g
údená slanina
80 g
cibuľa
50 g
tuk
30 g
múka
150 ml
sladká smotana
125 ml
mlieko
2 ks
vajce
1 KL
horčica
štipiek
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
2 ks
rozdrvené klinčeky
majoránka
muškátový orech
POSTUP
1.
Pečeň a slaninu na mäsovom mlynčeku najemno pomelieme. Na tuku do sklovita porestujeme nakrájanú cibuľu, posypeme ju múkou a trochu opražíme. Potom ju zalejeme mliekom so smotanou, krátko prevaríme a odložíme zo sporáka. Vychladnuté zmiešame s pečeňovou hmotou a vajcami. Ochutíme soľou, horčicou a koreninami.
2.
Dobre premiešanou hmotou naplníme obdĺžnikovú formu vyloženú alobalom. Formu vložíme do primeranej nádoby s vodou siahajúcou do polovičnej výšky a v horúcej rúre varíme asi 8 minút. Po vybratí hornú plochu paštéty zaťažíme (doštičkou). Vychladnutú paštétu vyklopíme z formy.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.