Pridať recept

Recepty na prípravu pečeňovej paštéty

INGREDIENCIE
400 g
bravčová pečeň
250 g
údená slanina
80 g
cibuľa
POSTUP
1.
Pečeň a slaninu na mäsovom mlynčeku najemno pomelieme. Na tuku do sklovita porestujeme nakrájanú cibuľu, posypeme ju múkou a trochu opražíme. Potom ju zalejeme mliekom so smotanou, krátko prevaríme a odložíme zo sporáka. Vychladnuté zmiešame s pečeňovou hmotou a vajcami. Ochutíme soľou, horčicou a koreninami.
2.
Dobre premiešanou hmotou naplníme obdĺžnikovú formu vyloženú alobalom. Formu vložíme do primeranej nádoby s vodou siahajúcou do polovičnej výšky a v horúcej rúre varíme asi 8 minút. Po vybratí hornú plochu paštéty zaťažíme (doštičkou). Vychladnutú paštétu vyklopíme z formy.