Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu perníčkov
INGREDIENCIE
50 dkg
hladká múka
250 g
maslo
2 ks
vajce
2 PL
kakao
1/2 KL
sóda bikarbóna
4 PL
med
20 dkg
práškový cukor
POSTUP
Všetko poriadne zmiešame, ochutíme zmesou perníkového korenia alebo škoricou, klinčekmi, citrónovou kôrou, sladkou smotanou alebo mliekom. Necháme hodinu odstáť. Potrieme vajíčkom a necháme cez noc odležať. Na druhý deň pečieme. Podľa vkusu ozdobíme. Dobrú chuť!
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.