Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu pirôh
Pirohy, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Pirohy, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
2 ks
vajce
250 g
polohrubá múka
1 PL
masť
soľ
230 g
tvaroh
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 PL
kyslá smotana
2 PL
masť
1 ks
žĺtok
kôpor
soľ
mleté čierne korenie
cibuľa
kôpor
masť
POSTUP
1.
Vyšľaháme celé vajcia, osolíme, prilejeme olej a postupne prisypávame preosiatu múku. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré zabalíme do utierky a necháme v chlade približne 30 minút postáť.
2.
Na troche masti opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku. Ako náhle táto zmes vychladne zmiešame ju s tvarohom, nasekaným kôprom, soľou, kyslou smotanou a mletým čiernym korením.
3.
Cesto, ktoré nám odležalo rozdelíme na dve časti a každú časť vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske. Na jednu časť cesta dávame kôpky plnky, ktoré rozkladáme ďalej od seba. Potom túto časť s plnkou prikryjeme druhým kusom rozvaľkaného cesta. Miesta medzi plnkou pritlačíme a pokrájame.
4.
Pirohy budeme variť v osolenej vode. Potom ich vyberieme a omastíme. Na tanieri ich posypeme kôprom a opečenou cibuľkou.
1 2 3 4 5 ... 8
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.