Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu piškótovej torty
Piškótová torta, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Piškótová torta, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
50 g
škrobová múčka
75 g
cukor
2 ks
vajce
50 g
múka
1 PL
vanilkový cukor
soľ
400 g
maliny
1/4 litrov
voda
1 balíček
prášková želatína
3 PL
cukor
1/5 litrov
smotana na šľahanie
POSTUP
1.
Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. S dvoma lyžicami vody zmiešame žĺtky a cukor a vytvoríme penu. Z bielkov so soľou vyšľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame so škrobovou múčkou a striedavo so snehom zľahka pridávame do žĺtkovej peny. Rúru predhrejeme na 180°C.
2.
Tukom natrieme dôkladne formu a vysypeme ju piškótovými drobkami prípadne strúhankou. formu naplníme cestom a na spodnej priečke rúry pečieme 20 minút dozlata. Rúru vypneme a koláč v nej ešte necháme odstáť 15 minút a potom ho vyklopíme.
3.
Maliny dôkladne umyjeme a necháme ich odkvapkať. Smotanu spolu s 1 lyžicou cukru ušľaháme dotuha. Asi štvrtinou z nej naplníme plátenné vrecúško a dáme ho vychladnúť do chladničky.
4.
Vychladnutý tortový korpus potrieme šľahačkou, na ktorú budeme ukladať maliny. Pripravíme si polevu z cukru, vody a práškovej želatíny. Necháme ju prejsť varom, potom ju trošku vychladíme a od stredu polievame maliny. Poleva tuhne približne 30 minút. Koláč ozdobíme a podávame.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.