Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu piškótového cesta
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
trochu
maslo na vymastenie
trochu
strúhanka na vysypanie formy
6 ks
vajce
125 g
cukor
2 PL
teplá voda
1 PL
vanilkový cukor
1 štipka
soľ
75 g
cukor
75 g
škrob
125 g
múka
POSTUP
1.
Maslom potrieme dno otváracej formy, potom ju vysypeme strúhankou alebo piškótovou mrveničkou. Rúru si predhrejeme na 180°C.
2.
Oddelíme si žĺtky od bielkov zo 6 čerstvých vajec. So 125 g cukru, s 2 lyžicami teplej vody a lyžicou vanilkového cukru ušľaháme žĺtky na celkom svetlú penu.
3.
Polotuhý sneh si vyšľaháme z bielkov a štipky soli. Za stáleho šľahania budeme pridávať 75 g cukru. Šlaháme do vtedy, kým nie je sneh celkom tuhý. Následne môžeme tuhý sneh pridať do žĺtkovej zmesi spolu so 75 g škrobu a 125 g preosiatej múky. Všetko spolu celkom zľahka premiešame.
4.
Pripravenú formu naplníme piškótovým cestom, uhladíme a pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút.
5.
Počas prvých 15 minút pečenia nesmieme nikdy otvárať rúru!
1 2 3 4 5 ... 12
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.