Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu pizzových rožkov
INGREDIENCIE
600 g
hladká múka
300 ml
mlieko
50 g
droždie
1 KL
kryštálový cukor
150 ml
olej
1/2 PL
vegeta
1 KL
oregano
100 ml
kečup
1 balíček
korenie na pizzu
150 g
plátkový syr
100 g
šunka
syr vajíčko na potretie
POSTUP
1.
Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme vzísť kvások (15 minút). Ten potom pridáme k múke spolu s olejom, vegetou a oreganom. Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme ho asi 20 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí.
2.
Každý bochník rozvaľkáme do tvaru kruhu.
3.
Natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu.
4.
Radielkom rozdelíme na 8 trojuholníkov.
5.
Poukladáme šunku a syr
6.
najprv preložíme rohy
7.
Zrolujeme
8.
9.
Poukladáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme syrom.
10.
Pečieme pri 180 cca 20-25 minút.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.