Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu plnených kuracích pŕs
INGREDIENCIE
100 g
ementál
100 g
kuracia šunka
100 ml
biele víno
200 ml
hydinový vývar
4 ks
kuracie prsia
1 PL
maslo
2 PL
olivový olej
2 PL
hladká múka
biele mleté korenie
soľ
pažitka
POSTUP
1.
Rozrežeme kuracie prsia a zľahka ich naklepeme. Osolíme, okoreníme a dáme na ne plátok šunky a syra. Plátky mäsa preložíme, sklepneme tĺčikom a upevníme špáradlami alebo ihlami. Kusy mäsa obalíme v múke a vložíme ich na rozohriatý olej a opečieme.
2.
Pridáme maslo, podlejeme troškou vína a vývarom, dáme ich do vyhriatej rúry a prikryjeme. Za občasného podlievania budeme dusiť domäkka približne 40 minút.
3.
Keď je mäso hotové odstraníme ihly alebo špáradla a kúsky mäsa prekrojíme. Plnené kuracie prsia podávame preliate šťavou, spolu s varenými zemiakmi a zeleninou.
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
cuketové recepty
Cuketa 10x ináč!
Cuketa 10x ináč!
Cuketa je naozaj univerzálna! Vyčarujete z nej hlavné jedlo, polievku, ľahkú večeru, dezert, nátierku, kompót...