Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu plnených kuracích pŕs
INGREDIENCIE
100 g
ementál
100 g
kuracia šunka
100 ml
biele víno
200 ml
hydinový vývar
4 ks
kuracie prsia
1 PL
maslo
2 PL
olivový olej
2 PL
hladká múka
biele mleté korenie
soľ
pažitka
POSTUP
1.
Rozrežeme kuracie prsia a zľahka ich naklepeme. Osolíme, okoreníme a dáme na ne plátok šunky a syra. Plátky mäsa preložíme, sklepneme tĺčikom a upevníme špáradlami alebo ihlami. Kusy mäsa obalíme v múke a vložíme ich na rozohriatý olej a opečieme.
2.
Pridáme maslo, podlejeme troškou vína a vývarom, dáme ich do vyhriatej rúry a prikryjeme. Za občasného podlievania budeme dusiť domäkka približne 40 minút.
3.
Keď je mäso hotové odstraníme ihly alebo špáradla a kúsky mäsa prekrojíme. Plnené kuracie prsia podávame preliate šťavou, spolu s varenými zemiakmi a zeleninou.
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.