Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu plnených paradajok
INGREDIENCIE
500 g
filety z tuniaka
8 ks
paradajka
400 g
zemiaky
hrubozrnná soľ
1 ks
bobkový list
2 strúčiky
cesnak
80 ml
smotana na šľahanie
olivový olej
mleté čierne korenie
POSTUP
1.
Paradajky umyjeme, osušíme, odrežeme vrchnú časť, dužinu vydlabeme lyžicou, vnútro osolíme a paradajky otočíme otvorom nadol, aby mohla odtiecť prebytočná tekutina. Zemiaky ošúpeme a uvaríme domäkka v osolenej vode. Filety opláchneme, nakrájame na tenké rezančeky, vložíme do hrnca so studenou vodou, pridáme bobkový list a na miernom ohni privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme 8 minút, zlejeme, necháme odkvapkať a z mäsa odstránime prípadné kosti.
2.
Cesnak ošúpeme a roztlačíme. Uvarené zemiaky scedíme a prelisujeme ich do misy. Do zemiakov zamiešame cesnak, smotanu, tresku, osolíme a okoreníme. Zmes naplníme do paradajok, pokvapkáme olejom a vrch zakryjeme hornou časťou paradajok. Preložíme do misy a podávame.
Vybrali sme pre vás
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...
Plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.