Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu plnených paradajok
INGREDIENCIE
500 g
filety z tuniaka
8 ks
paradajka
400 g
zemiaky
hrubozrnná soľ
1 ks
bobkový list
2 strúčiky
cesnak
80 ml
smotana na šľahanie
olivový olej
mleté čierne korenie
POSTUP
1.
Paradajky umyjeme, osušíme, odrežeme vrchnú časť, dužinu vydlabeme lyžicou, vnútro osolíme a paradajky otočíme otvorom nadol, aby mohla odtiecť prebytočná tekutina. Zemiaky ošúpeme a uvaríme domäkka v osolenej vode. Filety opláchneme, nakrájame na tenké rezančeky, vložíme do hrnca so studenou vodou, pridáme bobkový list a na miernom ohni privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme 8 minút, zlejeme, necháme odkvapkať a z mäsa odstránime prípadné kosti.
2.
Cesnak ošúpeme a roztlačíme. Uvarené zemiaky scedíme a prelisujeme ich do misy. Do zemiakov zamiešame cesnak, smotanu, tresku, osolíme a okoreníme. Zmes naplníme do paradajok, pokvapkáme olejom a vrch zakryjeme hornou časťou paradajok. Preložíme do misy a podávame.
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.