Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu plnených závitkov
INGREDIENCIE
bravčové stehno
uhorky sladkokyslé
kápia sterilizovaná
uvarené vajce natvrdo
párky frankfurtské
horčica
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená sladká paprika
bravčová masť
cibuľa
vývar na podliatie
múka na zahustenie
POSTUP
1.
Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, osolíme a okoreníme.
2.
Rezne natrieme horčicou a zo širšej strany ( skraja ) poukladáme nakrájané vajíčko, uhorku, kápiu a párok a stočíme do závitku.
3.
Závitky prichytíme ihlicami. Obalíme ich v hladkej múke, narýchlo opražíme. Keď sa mäsko zatiahne, preložíme ho na tanier.
4.
Na hlbšej panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu,ktorú posolíme. Preložíme do nej závitky, poprášime mletou červenou paprikou, ( môžme do nej vliať zvyšný výpek ) a podlejeme vývarom. Dusíme do mäkka. Ak sa nám šťava bude zdať riedka, zahustíme ju.
5.
Podávame s ryžou.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.