Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu plneného bravčového bôčika
INGREDIENCIE
bravčový bôčik
vajce
slanina
cibuľa
brokolica
sterilizovaná kápia
pór
olej
grilovacie korenie
vývar
cesnaková pasta
POSTUP
1.
Pripravíme si suroviny: bôčik (narezaný z jednej strany, aby sa vytvorila kapsa), cibuľu, slaninu, vajíčka, pór, brokolicu a kápiu.
2.
Pripravíme si redšiu praženicu - osmažíme slaninu, cibuľu, pridáme vajíčka. Nesolíme. Pridáme zeleninu: pór, brokolicu a kápiu.
3.
Zmesou naplníme bôčik a zašijeme niťou. Preložíme ho na pekáč.
4.
Medzitým si pripravíme marinádu z grilovacieho korenia a oleja. Bôčik natrieme marinádou, podlejeme vývarom, zakryjeme druhým plechom a dáme ho piecť na 250 stupňov, 30 minút. Potom teplotu znížime na 175 stupňov, 60 minút. Počas pečenia dávame pozor, aby nám neprihorel, takže ho polievame a podlievame vývarom.
5.
Nakoniec navrch natrieme cesnakovú pastu a zapečieme. Podávame s ryžou.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.