Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu polievky na kyslo
INGREDIENCIE
250 g
zemiaky
250 g
čerstvé huby
1/2 KL
mletý kmín
30 g
maslo
300 ml
smotana
3 PL
hladká múka
2 PL
citrónová šťava
1/2 KL
cukor
podľa chuti
kyslá smotana
štipiek
soľ
POSTUP
1.
Zemiaky oškrabeme, nakrájame na kocky a dáme variť do 1,5 l osolenej vody. Huby očistíme a nakrájame na plátky.
2.
Na masle opražíme huby a kmín a necháme 10 minút dusiť. V malom množstve smotany rozmiešame múku na hustú kašu, pomaly a opatrne prilievame ďalšiu smotanu tak, aby nám nevznikli hrudky. Cez cedník ju vlejeme do uvarených zemiakov a premiešame.
3.
Polievku varíme 10 minút za občasného miešania. Do uvarenej polievky pridáme aj huby spolu s vodou, ktorú pustili. Pred podávaním ochutíme kyslou smotanou a citrónovou šťavou, po pridaní smotany polievku už neprihrievame.
1 2 3 4 5
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.