Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu posúchov
INGREDIENCIE
300 g
hladká múka
200 g
múka špadová, chlebová, ražná
300 ml
voda
1/2 kociek
droždie
soľ
cesnak
olej
slanina
POSTUP
1.
múku môžeme rôzne kombinovať, základ je cca 300g hladkej + 200g špaldovej, ražnej, chlebovej a pod. alebo kto má ako rád. Do misy dáme vodu a droždie a vidličkou rozmiešame, pridáme postupne múku, soľ a vypracujeme cesto... necháme asi 60 minút vykysnúť
2.
cesto si rozdelíme podľa veľkosti plechu... z tohto cesta robím dva veľké okrúhle posúchy a jeden malý... plech potrieme olejom... na plech roztiahneme cesto pokvapkáme ho olejom, roztlačeným cesnakom a posypeme soľou, môžeme posypať bylinkami, napr. tymiánom
3.
pečieme na 230°C asi 12-15 minút
4.
alebo vrch posúcha posypeme nadrobno pokrájanou slaninkou, pokvapkáme olejom, pridáme bylinky a soľ
5.
pečieme na 230°C asi 12-15 minút
6.
teplé alebo studené, k čaju alebo k polievke - vždy sú výborné
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.