Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu pudingového zákuska
INGREDIENCIE
1 ks
lístkové cesto
1 konzerva
zavárané broskyne
1 balíček
detské piškóty
2 ks
Zlatý klas
1 ks
vanilkový cukor
3 PL
cukor
600 ml
mlieko
žĺtok na potretie
POSTUP
1.
Plech potrieme jemne tukom a posypeme múkou. Lístkové cesto rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme na veľkosť plechu. Jeden plát prenesieme na plech a boky trošku vytiahneme.
2.
Broskyne scedíme, šťavu zachytíme. Piškóty máčame v šťave a ukladáme vedľa seba na cesto. Potom navrstvíme broskyne pokrájané na malé kúsky.
3.
V 200 ml mlieka rozmiešame dva Zlaté klasy. Zvyšné mlieko dáme variť s cukrom, prilejeme Zlatý klas a uvaríme na hustý puding. Puding miešame aby sa nám neurobila kôrka. Vanilkový puding vylejeme na cesto (lyžicou, aby sa nám neposunuli piškóty), rozotrieme.
4.
Druhý plát dáme na puding. Okraje pritlačíme, aby nám puding nevytiekol. Vrch potrieme vajíčkom a dáme piecť. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
1 2 3 4 5 ... 7
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.