Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu púpavového medu
INGREDIENCIE
400 ks
púpava
1,5 litre
voda
1,5 litre
cukor
2 ks
citrón
POSTUP
1.
Na jarnej lúke si natrháme hlavičky púpavy - bez stopiek. Doma ich v nádobe opláchneme a dáme do hrnca.
2.
3.
Pridáme 1,5 litra vody a 2 citróny, ktoré sú dôkladne umyté a nakrájané na kolieska. Povaríme 15 minút a odstavíme na 24 hodín.
4.
Na druhý deň precedíme zmes cez gázu.
5.
Čistú šťavu dáme do hrnca, kde pridáme 1,5 kg cukru. Necháme variť 2 hodiny. Keď sa voda odparí, všetko nalejeme do pohárov.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.