Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu quesadillu
INGREDIENCIE
6 ks
tortilla
1 balíček
listový špenát
200 g
tvrdý syr
100 g
slaný syr
30 g
maslo
podľa chuti
čierne korenie, soľ
POSTUP
1.
Pripravíme si suroviny (na obrázku nie je slaný syr, no ale mal byť, niekde sa cestou na fotenie zabudol) :-)) toto sú quesadillas bez mäsa, ale keď chceme mäsovú variantu, mäso si pripravíme klasicky s mexickým korením ... ja s mäsom robím na obed enchilladas (pozri môj recept), preto na večeru len takto ... :-))))
2.
Maslo rozpustíme, špenát umyjeme a natrháme na väčšie kúsky (ako kto chce, ja trhám), nastrúhame nahrubo syr (ja používam eidam, cheddar nemáme veľmi radi) a slaný syr nakrájame na kocky ...
3.
Rozpálime si panvicu .. tortillu z jednej strany natrieme rozpusteným maslom...
4.
Otočíme a na čistú stranu navrstvíme strúhaný syr, na to špenát a slaný syr. okoreníme a osolíme (alebo ani neosolíme, pokiaľ je syr dosť slaný).
5.
Preložíme a tortillu mierne zatlačíme, aby držala tvar ...
6.
Preložíme na rozohriatu panvicu a pečieme z oboch strán, pokiaľ nie je quesadilla opečená (cca 3 min)
7.
Vyberieme a na tanieri rozrežeme na trojuholníky. Podávame len tak :-)) alebo so salsou a/alebo kyslou smotanou ... je to mňam mňam papanie, ktoré robievam v mexický deň - na obed tortillas alebo enchilladas a na večeru bez maska quesadillas :-)) vyskúšajte ... :-)))) dá sa to robiť aj tak, že neprekladáte tortillu na polovicu, ale na jednu položíte plnku a na to druhú a zapekáte takto, ale mne je to ťažké takto otáčať ... dobrú chuť :.))
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.