Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu rajčinovej polievky
INGREDIENCIE
6 ks
rajčina
5 šálok
kurací vývar
5 strúčikov
cesnak
3 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
2 PL
panenský olivový olej
1 PL
bazalkové pesto
1/2 šálok
čerstvá bazalka
200 g
chlieb
1 štipka
čierne mleté korenie
1 štipka
soľ
POSTUP
1.
Najskôr prepasírujeme paradajky. Vo veľkom hrnci speníme na oleji na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme paradajky, vývar a všetko necháme zovrieť.
2.
Potom do polievky dáme nastrúhaný cesnak a varíme ju ešte 20 minút na slabom ohni.
3.
Pridáme do polievky chlebové kocky (6 ks na 1 porciu) , bazalku, korenie a soľ. Varíme ďalších 20 minút.
4.
Metličkou rozdrobíme chlieb tak, aby nám polievku zahustil. Pesto zmiešame s panenským olivovým olejom a pred podávaním touto zmesou pokvapkáme polievku.
1 2 3 4 5 ... 10
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.