Pridať recept

Zemiakový šalát s vajcami

ingrediencie

3 ks
uvarené vajce natvrdo
100 g
tavený syr
300 g
uvarené zemiaky v šupke
1 ks
uhorka
1 ks
cibuľa
2 PL
kyslá smotana
2 PL
majonéza
1 PL
ocot
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
kôpor

postup

Zemiaky, ktoré trošku vychladli ošúpeme a pokrájame na kocky, pridáme vajíčka, tavené syry, cibuľu a uhorku, ktoré sme taktiež pokrájali na kocky. Tieto ingrediencie zľahka premiešame so smotanou a majonézou. Osolíme, okoreníme a okyslíme octom. pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou alebo kôprom. môžeme ozdobiť aj plátami vajíčok.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Russian traditional salad in glass bowl decorated with Cherry tomatoes and fresh green parsley.
Toto sú účinky konzumácie zemiakového šalátu. Takto reaguje telo!
Ťažko si predstaviť veľkonočný stôl bez zemiakového šalátu. Hoci sa najčastejšie konzumuje na Veľkú Noc,...
Aj vy šúpete zemiaky do veľkonočného šalátu? Už to robiť nikdy nebudete, musím sa s vami podeliť
Aj vy šúpete zemiaky do veľkonočného šalátu? Nerobte to, radí skúsená kuchárka! Tento geniálny TRIK takmer nikto nepoužíva a to je škoda
Šúpanie zemiakov budete odteraz považovať za úplne zbytočné! Ak dnes pripravujete sviatočný zemiakový...
Ako dlho sa môže veľkonočný zemiakový šalát skladovať?
Ako dlho sa môže veľkonočný zemiakový šalát skladovať?
Zemiakový šalát je veľkonočná klasika, ktorá nebude chýbať na sviatočnom stole. Naopak, môžete očakávať,...
Kontroverzné použitie zemiakového šalátu rozdelilo ľudí na dva tábory - toto by nikto nečakal
Kontroverzné použitie zemiakového šalátu rozdelilo ľudí na dva tábory - toto by nikto nečakal
Pre mnohých je zemiakový šalát kráľovnou veľkonočného stola. Často ho na sviatky pripravujeme veľa a veľa...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...