Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Torta na Veľkú noc

6
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
260 g
práškový cukor
8 PL
voda teplá
10 PL
olej
260 g
hladká múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
podľa chuti
kakao

Plnka

1/2 dl
mlieko
1 PL
hladká múka
1 ks
vajce
1 ks
vaječný žĺtok
60 g
práškový cukor
2 PL
kakao
180 g
Hera
60 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme teplú vodu a olej. Striedavo vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Upečieme na plechu vymastenom tukom a múkou.
2.
Z tvrdého papiera si vystrihneme šablonu zajačika a vykrojíme 3 – 4 pláty z vychladnutého cesta. Plníme plnkou, na jeden plát natrieme aj kyslastý džem. Vrch a boky potrieme plnkou a polejeme čokoládou. Po stuhnutí čokolády zdobíme vrecúškom naplneným vymiešaným preosiatym práškovým cukrom s bielkom.
3.
Plnka: Cukor, múku a kakao zmiešame, na to nalejeme mlieko s vajcom a žltkom. Varíme za stáleho habarkovania vo vodnom kúpeli až do zhustnutia. Potom vychladíme a pridávame po malých dávkach do dobre vymiešaného masla s cukrom a vanilkovým cukrom. Z odrezkov cesta môžeme urobiť guľky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...