Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Torta na Veľkú noc

6
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
260 g
práškový cukor
8 PL
voda teplá
10 PL
olej
260 g
hladká múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
podľa chuti
kakao

Plnka

1/2 dl
mlieko
1 PL
hladká múka
1 ks
vajce
1 ks
vaječný žĺtok
60 g
práškový cukor
2 PL
kakao
180 g
Hera
60 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme teplú vodu a olej. Striedavo vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Upečieme na plechu vymastenom tukom a múkou.
2.
Z tvrdého papiera si vystrihneme šablonu zajačika a vykrojíme 3 – 4 pláty z vychladnutého cesta. Plníme plnkou, na jeden plát natrieme aj kyslastý džem. Vrch a boky potrieme plnkou a polejeme čokoládou. Po stuhnutí čokolády zdobíme vrecúškom naplneným vymiešaným preosiatym práškovým cukrom s bielkom.
3.
Plnka: Cukor, múku a kakao zmiešame, na to nalejeme mlieko s vajcom a žltkom. Varíme za stáleho habarkovania vo vodnom kúpeli až do zhustnutia. Potom vychladíme a pridávame po malých dávkach do dobre vymiešaného masla s cukrom a vanilkovým cukrom. Z odrezkov cesta môžeme urobiť guľky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...