Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Torta na Veľkú noc

6
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
260 g
práškový cukor
8 PL
voda teplá
10 PL
olej
260 g
hladká múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
podľa chuti
kakao

Plnka

1/2 dl
mlieko
1 PL
hladká múka
1 ks
vajce
1 ks
vaječný žĺtok
60 g
práškový cukor
2 PL
kakao
180 g
Hera
60 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme teplú vodu a olej. Striedavo vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Upečieme na plechu vymastenom tukom a múkou.
2.
Z tvrdého papiera si vystrihneme šablonu zajačika a vykrojíme 3 – 4 pláty z vychladnutého cesta. Plníme plnkou, na jeden plát natrieme aj kyslastý džem. Vrch a boky potrieme plnkou a polejeme čokoládou. Po stuhnutí čokolády zdobíme vrecúškom naplneným vymiešaným preosiatym práškovým cukrom s bielkom.
3.
Plnka: Cukor, múku a kakao zmiešame, na to nalejeme mlieko s vajcom a žltkom. Varíme za stáleho habarkovania vo vodnom kúpeli až do zhustnutia. Potom vychladíme a pridávame po malých dávkach do dobre vymiešaného masla s cukrom a vanilkovým cukrom. Z odrezkov cesta môžeme urobiť guľky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...