Pridať recept

Cestoviny so šunkou

ingrediencie

300 g
široké rezance
soľ
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
150 g
šunka
olivový olej
1 PL
sušená bazalka
500 g
paradajka
3 PL
čierne olivy bez kôstky
3 PL
píniové oriešky
mleté biele korenie

postup

1.
Cestovinu uvaríme v slanej vode, scedíme a necháme odkvapkať.
 
2.
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, šunku nakrájame na rezance a opražíme na oleji. Pridáme bazalku, sparené, ošúpané rajčiny nakrájané na menšie kúsky, olivy nakrájané na plátky, píniové oriešky a niekoľko minút dusíme.
3.
Rezance zmiešame so zeleninou a dochutíme soľou a korením.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...