Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom

ingrediencie

4 ks
podkovičky z kapra
ks
soľ
4 dl
mlieko
ks
hrubá múka
2 ks
vajce
2 PL
pivo
ks
strúhanka
ks
olej

Šalát:

500 g
uvarené zemiaky v šupke
2 ks
cibuľa
1 ks
pór
2 PL
biely vínny ocot
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
4 PL
olivový olej
1 PL
horčica

postup

1.

Podkovičky umyjeme, posolíme, zalejeme mliekom a na 2 hodiny dáme na chladné miesto.

2.

Vyberieme, opláchneme studenou vodou, osušíme, mierne posolíme a obalíme v múke, vajciach rozšľahaných so soľou a pivom, v preosiatej strúhanke a na rozohriatom oleji vypražíme z oboch strán. Podávame na zemiakom šaláte.

3.

Šalát: Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a vložíme do misy. Cibuľu a pór nakrájame na kolieska a pridáme k zemiakom. Zalejeme vriacim nálevom uvareným s 2 dl vody, octu, soli, korenia a oleja. Pridáme horčicu a dobre premiešame. Na chladnom mieste necháme 2 hodiny.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.