Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská šošovicová polievka

ingrediencie

1 pohár
šošovica
2 ks
cibuľa
trochu
olej
trochu
múka
podľa chuti
soľ
trochu
mletá červená paprika
250 g
koreňová zelenina
50 g
údená slanina
trochu
vegeta
trochu
majorán
3 PL
ovsené vločky
trochu
zelerová vňať

postup

1.
V hrnci zohrejeme olej, opražíme na ňom jednu nadrobno pokrájanú cibuľu, poprášime múkou a zalejeme vodou. Premiešame, pridáme vopred namočenú šošovicu a uvedieme do varu.
2.
Zeleninu očistíme, pokrájame na menšie kúsky a spolu s druhou cibuľou a kúskami slaniny dáme do polievky. Osolíme ju, okoreníme a varíme, kým zelenina nezmäkne.
3.
Potom pridáme zelerovú vňať, podľa chuti vegetu a nakoniec majorán a ovsené vločky. Polievku uvedieme do varu a odstavíme.
4.
Pred podávaním z nej vyberieme celú cibuľu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.