Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská šošovicová polievka

ingrediencie

1 pohár
šošovica
2 ks
cibuľa
trochu
olej
trochu
múka
podľa chuti
soľ
trochu
mletá červená paprika
250 g
koreňová zelenina
50 g
údená slanina
trochu
vegeta
trochu
majorán
3 PL
ovsené vločky
trochu
zelerová vňať

postup

1.
V hrnci zohrejeme olej, opražíme na ňom jednu nadrobno pokrájanú cibuľu, poprášime múkou a zalejeme vodou. Premiešame, pridáme vopred namočenú šošovicu a uvedieme do varu.
2.
Zeleninu očistíme, pokrájame na menšie kúsky a spolu s druhou cibuľou a kúskami slaniny dáme do polievky. Osolíme ju, okoreníme a varíme, kým zelenina nezmäkne.
3.
Potom pridáme zelerovú vňať, podľa chuti vegetu a nakoniec majorán a ovsené vločky. Polievku uvedieme do varu a odstavíme.
4.
Pred podávaním z nej vyberieme celú cibuľu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...