Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská šošovicová polievka

ingrediencie

1 pohár
šošovica
2 ks
cibuľa
trochu
olej
trochu
múka
podľa chuti
soľ
trochu
mletá červená paprika
250 g
koreňová zelenina
50 g
údená slanina
trochu
vegeta
trochu
majorán
3 PL
ovsené vločky
trochu
zelerová vňať

postup

1.
V hrnci zohrejeme olej, opražíme na ňom jednu nadrobno pokrájanú cibuľu, poprášime múkou a zalejeme vodou. Premiešame, pridáme vopred namočenú šošovicu a uvedieme do varu.
2.
Zeleninu očistíme, pokrájame na menšie kúsky a spolu s druhou cibuľou a kúskami slaniny dáme do polievky. Osolíme ju, okoreníme a varíme, kým zelenina nezmäkne.
3.
Potom pridáme zelerovú vňať, podľa chuti vegetu a nakoniec majorán a ovsené vločky. Polievku uvedieme do varu a odstavíme.
4.
Pred podávaním z nej vyberieme celú cibuľu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...