Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská šošovicová polievka

ingrediencie

1 pohár
šošovica
2 ks
cibuľa
trochu
olej
trochu
múka
podľa chuti
soľ
trochu
mletá červená paprika
250 g
koreňová zelenina
50 g
údená slanina
trochu
vegeta
trochu
majorán
3 PL
ovsené vločky
trochu
zelerová vňať

postup

1.
V hrnci zohrejeme olej, opražíme na ňom jednu nadrobno pokrájanú cibuľu, poprášime múkou a zalejeme vodou. Premiešame, pridáme vopred namočenú šošovicu a uvedieme do varu.
2.
Zeleninu očistíme, pokrájame na menšie kúsky a spolu s druhou cibuľou a kúskami slaniny dáme do polievky. Osolíme ju, okoreníme a varíme, kým zelenina nezmäkne.
3.
Potom pridáme zelerovú vňať, podľa chuti vegetu a nakoniec majorán a ovsené vločky. Polievku uvedieme do varu a odstavíme.
4.
Pred podávaním z nej vyberieme celú cibuľu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...