Pridať recept

Hovädzia roláda

ingrediencie

4 plátky
hovädzie mäso
3 ks
cibuľa
100 g
slanina
1 ks
párky
1 ks
šalátová uhorka
2 ks
paradajka
3 PL
kyslá smotana
1 PL
paradajkový pretlak
6 PL
omáčka k pečienke
trochu
soľ
trochu
korenie
trochu
tymian
trochu
koriander

postup

1.
Jednu jemne nasekanú cibuľu zmiešame so slaninou, nakrájaným opečeným teľacím párkom, soľou, korením, koriandrom a tymiánom.
 
2.
Malé kôpky tejto zmesi ukladáme na rezne. Nakrájame uhorku a rozdelíme na rezne. Rezne zvinieme a spojíme špáradlami alebo grilovacou ihlou. Nahrejeme hrniec, rolády opečieme zo všetkých strán.
3.
Olúpeme paradajky a nakrájame na kocky. Pridáme plátky cibule a kocky paradajok, okoreníme a osolíme. Prepneme na najnižší stupeň. Prikryté pokrievkou dusíme 30 minút. V polovičke tohto času rolády obrátime.
4.
10 minút pred koncom pridáme k pečienke omáčku, smotanu, vyberieme špáradlá a okamžite podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať