Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hydinové guličky v pikantnej omáčke

ingrediencie

40 dkg
mleté hydinové mäso
10 dkg
maslo
trochu
korenie na mleté mäso
trochu
hladká múka
trochu
strúhanka
trochu
olej

Omáčka

1 ks
cibuľa
2 PL
maslo
1 kocka
slepačí bujón
1 dl
smotana na šľahanie
1 PL
pikantná horčica
trochu
soľ

postup

1.
Z mäsa, masla, korenia a múky vypracujeme hmotu, vlhkou rukou tvoríme guličky, ktoré obaľujeme v strúhanke a navlhčené olejom prudko osmažíme. Podávame preliate omáčkou a s ryžou.
2.
Omáčku pripravíme tak, že nakrájanú cibuľu speníme vo vymastenej nádobe, pridáme bujón, zalejeme 4 dl horúcej vody a povaríme. Vmiešame horčicu, smotanu, osolíme, okoreníme a ešte krátko povaríme. Nakoniec zahustíme múkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.