Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hydinové guličky v pikantnej omáčke

ingrediencie

40 dkg
mleté hydinové mäso
10 dkg
maslo
trochu
korenie na mleté mäso
trochu
hladká múka
trochu
strúhanka
trochu
olej

Omáčka

1 ks
cibuľa
2 PL
maslo
1 kocka
slepačí bujón
1 dl
smotana na šľahanie
1 PL
pikantná horčica
trochu
soľ

postup

1.
Z mäsa, masla, korenia a múky vypracujeme hmotu, vlhkou rukou tvoríme guličky, ktoré obaľujeme v strúhanke a navlhčené olejom prudko osmažíme. Podávame preliate omáčkou a s ryžou.
2.
Omáčku pripravíme tak, že nakrájanú cibuľu speníme vo vymastenej nádobe, pridáme bujón, zalejeme 4 dl horúcej vody a povaríme. Vmiešame horčicu, smotanu, osolíme, okoreníme a ešte krátko povaríme. Nakoniec zahustíme múkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...