Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čerešňové bublaninky

8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
čerešne
200 g
maslo
150 g
cukor
štipiek
soľ
1 balíček
vanilkový cukor
1 KL
citrónová kôra
1 PL
čerešňovica
4 ks
vajce
270 g
hladká múka
1 KL
kypriaci prášok

postup

1.
Čerešne opláchneme, zbavíme stopiek, vykôstkujeme a necháme odkvapkať na cedidle. Rúru predhrejeme na 180°C. Papierové košíčky vložíme do jamiek na plechu.
2.
Maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, soľou, citrónovou kôrou a čerešňovicou vyšľaháme elektrický ručným šľahačom dopenista.
3.
Postupne pridávame vajcia, 250 g múky zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme na krém a primiešame. Zvyšnú múku dáme na hlboký tanier a suché, dobre odkvapkané čerešne v nej obalíme.
4.
Čerešne dáme na cesto a veľmi opatrne vmiešame. Papierové košíčky naplníme dvoma lyžičkami do dvoch tretín.
5.
Tortičky pečieme v predhriatej rúre 20-25 minút dozlatista. Plechy dáme na drôtenú mriežku a tortičky necháme vychladnúť. Podávame, pokiaľ je to možné, čerstvé a s napoly vyšľahanou smotanou podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.