Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čerešňové bublaninky

8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
čerešne
200 g
maslo
150 g
cukor
štipiek
soľ
1 balíček
vanilkový cukor
1 KL
citrónová kôra
1 PL
čerešňovica
4 ks
vajce
270 g
hladká múka
1 KL
kypriaci prášok

postup

1.
Čerešne opláchneme, zbavíme stopiek, vykôstkujeme a necháme odkvapkať na cedidle. Rúru predhrejeme na 180°C. Papierové košíčky vložíme do jamiek na plechu.
2.
Maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, soľou, citrónovou kôrou a čerešňovicou vyšľaháme elektrický ručným šľahačom dopenista.
3.
Postupne pridávame vajcia, 250 g múky zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme na krém a primiešame. Zvyšnú múku dáme na hlboký tanier a suché, dobre odkvapkané čerešne v nej obalíme.
4.
Čerešne dáme na cesto a veľmi opatrne vmiešame. Papierové košíčky naplníme dvoma lyžičkami do dvoch tretín.
5.
Tortičky pečieme v predhriatej rúre 20-25 minút dozlatista. Plechy dáme na drôtenú mriežku a tortičky necháme vychladnúť. Podávame, pokiaľ je to možné, čerstvé a s napoly vyšľahanou smotanou podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...