Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné medovníčky

50
porcií
7
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
3 ks
vajce
125 g
palmarín
125 g
med
190 g
cukor
1 KL
škorica
1 KL
sóda bikarbóna
trochu
aníz
pomarančová kôra
citrónová kôra
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
vaječný bielok
100 g
práškový cukor

postup

1.
Palmarín rozpustíme na miernom ohni, odstavíme a pridáme škoricu, med a cukor. Všetko spolu vymiešame, najlepšie mixérom. Do vysľahanej zmesi pridáme vajíčka, znovu vymiešame, potom pridáme preosiatu hladkú múku, kôru z pomaranča a citróna, aníz, sódu bikarbónu a vypracujeme cesto. Cesto je potrebné pripraviť si deň vopred.
2.
Vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm (aj viac) a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 175 stupňov 5-7 minút. Perníčky nenecháme dlho piecť, aby nevyschli. Ihneď po upečení potrieme vajíčkom. Perníky sa budu pekne lesknúť.
3.
Perníčky po vychladnutí možme zdobiť. Vymiešame si bielka s cukrom (cukor je treba preosiať aj viackrát). Zdobeniu sa medze nekladú. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...