Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné medovníčky

50
porcií
7
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
3 ks
vajce
125 g
palmarín
125 g
med
190 g
cukor
1 KL
škorica
1 KL
sóda bikarbóna
trochu
aníz
pomarančová kôra
citrónová kôra
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
vaječný bielok
100 g
práškový cukor

postup

1.
Palmarín rozpustíme na miernom ohni, odstavíme a pridáme škoricu, med a cukor. Všetko spolu vymiešame, najlepšie mixérom. Do vysľahanej zmesi pridáme vajíčka, znovu vymiešame, potom pridáme preosiatu hladkú múku, kôru z pomaranča a citróna, aníz, sódu bikarbónu a vypracujeme cesto. Cesto je potrebné pripraviť si deň vopred.
2.
Vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm (aj viac) a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 175 stupňov 5-7 minút. Perníčky nenecháme dlho piecť, aby nevyschli. Ihneď po upečení potrieme vajíčkom. Perníky sa budu pekne lesknúť.
3.
Perníčky po vychladnutí možme zdobiť. Vymiešame si bielka s cukrom (cukor je treba preosiať aj viackrát). Zdobeniu sa medze nekladú. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov a na množstve...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
svetovy den
Rýchlokurz pečenia
Rýchlokurz pečenia
Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa...