Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné medovníčky

50
porcií
7
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
3 ks
vajce
125 g
palmarín
125 g
med
190 g
cukor
1 KL
škorica
1 KL
sóda bikarbóna
trochu
aníz
pomarančová kôra
citrónová kôra
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
vaječný bielok
100 g
práškový cukor

postup

1.
Palmarín rozpustíme na miernom ohni, odstavíme a pridáme škoricu, med a cukor. Všetko spolu vymiešame, najlepšie mixérom. Do vysľahanej zmesi pridáme vajíčka, znovu vymiešame, potom pridáme preosiatu hladkú múku, kôru z pomaranča a citróna, aníz, sódu bikarbónu a vypracujeme cesto. Cesto je potrebné pripraviť si deň vopred.
2.
Vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm (aj viac) a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 175 stupňov 5-7 minút. Perníčky nenecháme dlho piecť, aby nevyschli. Ihneď po upečení potrieme vajíčkom. Perníky sa budu pekne lesknúť.
3.
Perníčky po vychladnutí možme zdobiť. Vymiešame si bielka s cukrom (cukor je treba preosiať aj viackrát). Zdobeniu sa medze nekladú. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jarné zelené smoothie
Z jari na zeleno - 4 jarné smoothie recepty
Z jari na zeleno - 4 jarné smoothie recepty
Jarná zelená pôsobí na ľudský organizmus ako posilňujúci liek. Príchod silnejšieho slnka a šťavy obsahujúce listy...
mrazená ryba Radoma
Ako vybrať kvalitnú rybu? Neplaťte zbytočne za mrazenú vodu
Ako vybrať kvalitnú rybu? Neplaťte zbytočne za mrazenú vodu
Obdobie pred Veľkou nocou je v našich končinách tradične spájané s pôstom a s ním súvisiacou zvýšenou konzumáciou rýb...
velkonocne vajicka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Veľká noc je predo dvermi a s ňou je tradične spojené zdobenie kraslíc pre šibačov. Zdobíte umelé kraslice alebo dávate...