Pridať recept

FOTORECEPT: Mazanec

ingrediencie

1 kocka
droždie
3 ks
žĺtok
500 g
polohrubá múka
120 g
krupicový cukor
150 g
maslo
50 g
hrozienka
300 ml
mlieko
50 ml
rum
1 ks
kôra
štipiek
soľ
50 g
mandľové lupienky
1 ks
vajce na potretie

postup

1.

Do vriaceho rumu namočíme hrozienka a necháme napučať

Fotorecept: Mazanec
Fotorecept: Mazanec
Zdroj: Natalia_786
 
2.

Pripravíme si kvások

Fotorecept: Mazanec
Fotorecept: Mazanec
Zdroj: Natalia_786
3.

Necháme vykvasiť 10 minút

Fotorecept: Mazanec
Fotorecept: Mazanec
Zdroj: Natalia_786
4.

Maslo, žĺtka a cukor vyšľaháme

Fotorecept: Mazanec
Fotorecept: Mazanec
Zdroj: Natalia_786
Fotorecept: Mazanec
Fotorecept: Mazanec
Zdroj: Natalia_786
5.

Preosejeme múku, pridáme kôru

Fotorecept: Mazanec
Fotorecept: Mazanec
Zdroj: Natalia_786
6.

Pridáme žĺtkový základ a kvások

Fotorecept: Mazanec
Fotorecept: Mazanec
Zdroj: Natalia_786
7.

Vypracujem polotuhé nelepivé cesto (ak bude treba pridáme múku) Pridáme hrozienka a dáme na hodinu kysnúť.

Fotorecept: Mazanec
Fotorecept: Mazanec
Zdroj: Natalia_786
8.

Po vykysnutí rozdelíme na 2 časti a vypracujeme bochníky

Fotorecept: Mazanec
Fotorecept: Mazanec
Zdroj: Natalia_786
9.

Dáme na plech a necháme ešte 1/2 hodinu kysnúť

Fotorecept: Mazanec
Fotorecept: Mazanec
Zdroj: Natalia_786
10.

V strede narežeme, potrieme vajíčkom a posypeme mandľami

Fotorecept: Mazanec
Fotorecept: Mazanec
Zdroj: Natalia_786
11.

Pečieme pri 160 stupňoch cca 35-40 minút

Fotorecept: Mazanec
Fotorecept: Mazanec
Zdroj: Natalia_786
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. To by nemalo byť v koši
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. Toto by nemalo byť v koši
Veľkonočný košík je tradícia, ktorá siaha až do 12. storočia. V súčasnosti tento zvyk stále radi pestujeme,...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Na Veľkú Noc sa na stoloch objavuje veľa rôznych pochúťok vo veľkom množstve. Nie všetko sa dá zjesť naraz...
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Veľká noc sa skončila, ale nám zostali pekné spomienky a pravdepodobne aj veľa jedla. Je škoda ho vyhodiť...