Pridať recept

Musaka s mrkvou

ingrediencie

500 g
mleté mäso
4 ks
cibuľa
1 ks
baklažán
2 ks
mrkva
750 g
zemiaky
2 ks
vajce
olej
štipiek
soľ
mleté čierne korenie
štipiek
vegeta

postup

1.
Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame, opražíme na oleji. Pridáme mleté mäso, posolíme ho, premiešame, zakryjeme a dusíme asi 10 minút.
 
2.
Očistenú mrkvu postrúhame, vmiešame do mäsa a ochutíme ho. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kolieska a taktiež aj baklažán.
3.
Vyššiu zapekaciu nádobu vymastíme, na dno poukladáme vrstvu zemiakov, baklažánov osolíme ich a rozložíme na ne mäsovú zmes. Na ňu poukladáme zvyšné zemiaky, podlejeme troškou vody a dáme piecť.
4.
V mlieku dobre rozmiešame vajcia, pridáme štipku soli a vegety a pred dopečením musaku polejeme. Dáme ešte do rúry zapiecť. Namiesto mlieka môžeme použiť kyslú smotanu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...