Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dvojfarebné kocky

30
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
200 g
práškový cukor
200 g
polohrubá múka
1/2 balíček
prášok do pečiva
100 ml
olej
100 ml
voda
2 PL
kakao

Plnka

200 g
mleté orechy
6 PL
um

Biely plát

250 g
Cera
200 g
práškový cukor
150 g
sušené mlieko
150 g
čokoládová poleva

postup

1.
Piškóta: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, kakao a preosiatu múku s práškom do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie v hlbokom plechu /stredne veľký/ a necháme vychladnúť.
2.
Plnka: mleté orechy zmiešame s umom a necháme postáť.
3.
Biely plát: stuhnutú ceru postrúhame, pridáme preosiaty práškový cukor, sušené mlieko a vymiesime.
4.
Ukladáme nasledovne: kakaová piškóta, orechová plnka a biely plát, ktorý rozvaľkáme na podložke posypanej solamylom na potrebnú veľkosť. Trochu pritlačíme valčekom a necháme postáť.
5.
Pokrájame na štvorce 6x6 cm a priečne namáčame do čokoládovej polevy, necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
HelkaTT
29.11.2016 17:28 | |
+1 -0
Toto sú jedny z najlepších zákuskov aké poznám. Pečiem ich každé Vianoce už aj možno vyše dvadsať rokov. Orechy s rumom a a sladké sušené mlieko je božská kombinácia... nedá sa odolať.
BlazenaSadovska
30.10.2013 09:02 | |
+3 -4
Môže to byť výborné, ja taký recept nemám, ale stojí za vyskúšanie aj táto kombinácia. Dobre vedieť.
dorotka.895512
29.10.2013 22:31 | |
+8 -3
ja dávam na upečený plát ešte kokosovú plnku a to : 3dcl mlieka +250g kokosu uvarím a do vychladnutého pridám 20dkg masla a 25 dkg práškového cukru až na to dávam biely plát
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...