Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dobošový rez

30
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

15 ks
vajce
20 PL
kryštálový cukor
20 PL
polohrubá múka
5 PL
voda
1/2 balíček
prášok do pečiva

Plnka

500 ml
mlieko
5 PL
polohrubá múka
500 g
maslo
100 g
kakao
100 g
čokoládová poleva

postup

1.
Piškóta: 3 bielky vyšľaháme s 4 PL kryštálového cukru, pridáme žĺtky, 4 PL múky, trochu prášku do pečiva a 1 PL vody.Upečieme 5x piškótu na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť.
2.
Plnka: múku vymiešame v 200 ml mlieka a vlejeme do 300 ml vriaceho mlieka, uvaríme na hustú kašu, môžeme pridať aj vanilkový cukor. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po častiach pridáme vychladnutú kašu a 100 g kakaa. Vyšľaháme na hladký krém.
3.
Plnku si rozdelíme na 4 časti. Trochu necháme aj na povrch. Postupne naplníme vychladnuté piškóty. Zaťažíme asi na 2 hodiny. Potrieme aj povrch a polejeme čokoládovou polevou. Pokrájame na úhľadné rezy. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
novyUSdronKISKA
24.2.2016 00:07 | |
+4 -0
Najlepší zákusok
BlazenaSadovska
18.5.2013 13:19 | |
+9 -3
Do plnky ide ešte 300 g práškový cukor.
BlazenaSadovska
4.4.2013 19:18 | |
+6 -4
Dávala som informáciu jednému pánovi, on si prečítal iba o jednej piškóte z troch vajíčok, neprečítal si celý postup, takže preto som pridala ten príspevok.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...