Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dobošový rez

30
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

15 ks
vajce
20 PL
kryštálový cukor
20 PL
polohrubá múka
5 PL
voda
1/2 balíček
prášok do pečiva

Plnka

500 ml
mlieko
5 PL
polohrubá múka
500 g
maslo
100 g
kakao
100 g
čokoládová poleva

postup

1.
Piškóta: 3 bielky vyšľaháme s 4 PL kryštálového cukru, pridáme žĺtky, 4 PL múky, trochu prášku do pečiva a 1 PL vody.Upečieme 5x piškótu na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť.
2.
Plnka: múku vymiešame v 200 ml mlieka a vlejeme do 300 ml vriaceho mlieka, uvaríme na hustú kašu, môžeme pridať aj vanilkový cukor. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po častiach pridáme vychladnutú kašu a 100 g kakaa. Vyšľaháme na hladký krém.
3.
Plnku si rozdelíme na 4 časti. Trochu necháme aj na povrch. Postupne naplníme vychladnuté piškóty. Zaťažíme asi na 2 hodiny. Potrieme aj povrch a polejeme čokoládovou polevou. Pokrájame na úhľadné rezy. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sidonia.lukacova
30.1.2019 18:53 | |
+0 -0
Dobrý deň aký rozmer plechu ?
rastinag
14.1.2019 09:48 | |
+1 -0
Dobrý deň, recept a ingrediencie sú jedna vec, ale aká teplota pri pečení a čas na prípravu a upečenie jednej piškóty chýbajú...Naozaj vďaka.
novyUSdronKISKA
24.2.2016 00:07 | |
+11 -1
Najlepší zákusok
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.