Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuriatková torta

4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Torta

2 tégliky
biely jogurt
3 tégliky
polohrubá múka
1 téglik
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
2 ks
kypriaci prášok do pečiva
2 ks
vajce

Ozdoby

3 PL
kryštálový cukor
150 g
čokoláda na varenie
50 g
margarín

postup

1.
Všetko spolu zmiešame, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, napúšťame ovocie podľa chuti a upečieme.
2.
Vo vodnom kúpeli roztopíme 150 g čokolády a trochu cery. Necháme vychladnúť. Takmer tuhou čokoládou naplníme výdušky z vajec tak, aby ostala len na stenách.
3.
Z vychladnutého korpusu vykrojíme 2 kruhy o priemere asi 13 a 11 cm. Zvyšok môžeme narezať ako bublaninu. Kruhy spojíme džemom, hore vydlabeme plytkú priehlbinku, aby to vyzeralo ako hniezdo.
4.
Polotuhú čokoládu dáme do striekačky na zdobenie a zdobíme hniezdo.
5.
Hniezdo vystelieme niťami z karamelu. Z 3 lyžíc cukru uvaríme karamel. Keď trochu vychladne, ťaháme rýchlo rukou niť z lyžice. Stačí zas prihriať, keď stuhne na kameň a znovu ťahať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bujon
9.4.2014 15:37 | |
+1 -0
krása (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...