Čokoládovo-šľahačková torta s jahodami
12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
5
PL
práškový cukor
6
PL
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok
5
ks
vajce
2
PL
kakao
Plnka
5
PL
práškový cukor
2
balíčky
stužovač šľahačky
250
g
jahody
2
balíčky
čokoláda mliečna
postup
1.
Cesto: Žĺtky oddelíme od bielok a vyšľaháme s práškovým cukrom. Oddelené bielka vyšľaháme do penista - sneh z bielkov a pomalým miešaním pridávame do žĺtkov vyšľahaných s cukrom. Potom pomaly vmiešavame polohrubú múku s kypriacim práškom. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme približne na 200-250 stupňov.Keď je cesto upečené, necháme ho vychladnúť a rozkrojíme na dve polovice.
2.
Plnka: Nad parou roztopíme dve mliečne čokolády a rozpustené ich natrieme na spodný plát.Čokoláda rýchlo stuhne a poukladáme na ňu na polovice pokrájané čerstvé jahody.
3.
Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme s cukrom a stužovačom. 1/2 šľahačky natrieme na vrstvu jahôd a priložíme druhým plátom cesta. Druhú polovicu šľahačky natrieme navrch a ozdobíme jahodami. Dobrú chuť:)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.