Torta s vanilkovým krémom
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
práškový cukor
400
g
čokoláda
7
ks
vaječný bielok
100
g
lieskové oriešky
vanilka
čokoládová poleva
šľahačka
Vanilkový krém
150
g
cukor
150
g
polohrubá múka
1/2
liter
mlieko
6
ks
vaječný žĺtok
1
ks
vanilkový struk
1
šálka
mlieko
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Tuhý sneh vyšľaháme z cukru a bielkov, pridáme nastrúhanú čokoládu, vanilku a lieskové orechy, ktoré sme pomleli celkom najemno. Zo surovín vytvoríme cesto a upečieme 3 pláty, ktoré po vychladnutí natrieme krémom z vanilky. Upravíme tortu a polejeme ju čokoládovou polevou a na koniec ozdobíme šľahačkou.
2.
Vanilkový krém: Vo vodnom kúpeli vyšľaháme všetky ingrediencie, ktoré sú potrebné na krém a prilejeme k nim pol litra vriaceho mlieka. Ako náhle nám krém vychladne vyberieme vanilkový struk a pridáme ešte lyžičku vanilkového cukru.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.