Pridať recept

Torta s vanilkovým krémom

ingrediencie

300 g
práškový cukor
400 g
čokoláda
7 ks
vaječný bielok
100 g
lieskové oriešky
vanilka
čokoládová poleva
šľahačka

Vanilkový krém

150 g
cukor
150 g
polohrubá múka
1/2 liter
mlieko
6 ks
vaječný žĺtok
1 ks
vanilkový struk
1 šálka
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Tuhý sneh vyšľaháme z cukru a bielkov, pridáme nastrúhanú čokoládu, vanilku a lieskové orechy, ktoré sme pomleli celkom najemno. Zo surovín vytvoríme cesto a upečieme 3 pláty, ktoré po vychladnutí natrieme krémom z vanilky. Upravíme tortu a polejeme ju čokoládovou polevou a na koniec ozdobíme šľahačkou.
 
2.
Vanilkový krém: Vo vodnom kúpeli vyšľaháme všetky ingrediencie, ktoré sú potrebné na krém a prilejeme k nim pol litra vriaceho mlieka. Ako náhle nám krém vychladne vyberieme vanilkový struk a pridáme ešte lyžičku vanilkového cukru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake: Krásne ľahučký a svieži aj napriek kopcu čokolády
Výborný, krásny, a pritom super jednoduchý zákusok, ktorý vzdáva hold čokoláde.
Čokoláda
16 hriešnych pochúťok z milovanej čokolády
Čokoláde dokáže odolať len málo ľudí. Horká, biela, mliečna alebo s príchuťou, každý si nájde tú svoju...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.