Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Buchtičky s krémom

ingrediencie

2 ks
vajce
4 ks
vaječný žĺtok
250 g
maslo
1 PL
práškový cukor
2 KL
citrónová kôra
30 g
droždie
0,3 litrov
mlieko
1 kg
polohrubá múka
štipiek
soľ
maslo na vymastenie

Krém

1/4 liter
smotana na šľahanie
200 g
práškový cukor
vanilkový struk

postup

1.
Vymiešame maslo so žĺtkami, pridáme celé vajíčka, citrónovú kôru, trošku práškového cukru, múku a štipku soli. Následne prilejeme vlažné mlieko a droždie. Dôkladne spracujeme cesto a potom ho necháme vykysnúť.
2.
Po vykysnutí ho valčekom vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, z ktorých sformujeme buchtičky. Na maslom vymastený plech rozmiestníme buchtičky, jednu vedľa druhej. Budeme ich piecť v predhriatej rúre do zlatista.
3.
Servírujeme ich poliate vanilkovým krémom. Ten sme pripravili zvarením cukru, vanilky a smotany. Potom vyberieme struk a budeme krém šľahať, až kým mierne nevychladne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...