Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Buchtičky s krémom

ingrediencie

2 ks
vajce
4 ks
vaječný žĺtok
250 g
maslo
1 PL
práškový cukor
2 KL
citrónová kôra
30 g
droždie
0,3 litrov
mlieko
1 kg
polohrubá múka
štipiek
soľ
maslo na vymastenie

Krém

1/4 liter
smotana na šľahanie
200 g
práškový cukor
vanilkový struk

postup

1.
Vymiešame maslo so žĺtkami, pridáme celé vajíčka, citrónovú kôru, trošku práškového cukru, múku a štipku soli. Následne prilejeme vlažné mlieko a droždie. Dôkladne spracujeme cesto a potom ho necháme vykysnúť.
2.
Po vykysnutí ho valčekom vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, z ktorých sformujeme buchtičky. Na maslom vymastený plech rozmiestníme buchtičky, jednu vedľa druhej. Budeme ich piecť v predhriatej rúre do zlatista.
3.
Servírujeme ich poliate vanilkovým krémom. Ten sme pripravili zvarením cukru, vanilky a smotany. Potom vyberieme struk a budeme krém šľahať, až kým mierne nevychladne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.