Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tekvicová torta

ingrediencie

1 kg
tekvica
200 g
žemľa
200 g
kryštálový cukor
2 ks
žĺtok
2 ks
vaječný bielok
šťava z pomaranča
100 g
hrozienka
1/2 dl
rum
50 g
orechy
100 g
okrúhle piškóty
maslo

postup

Očistenú tekvicu nakrájame na kúsky a uvaríme v slanej vode asi 20 min. Potom precedíme, necháme vychladnúť a rozmixujeme spolu so žĺtkami a cukrom na kašu. Pridáme nastrúhané žemle, oriešky, hrozienka, šťavu z pomaranča, um a rozdrobené piškóty. Pomalším tempom vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme do tortovej formy vymastenej maslom a pečieme 80-90 min. Vychladenú tortu vyklopíme a dodávame až na druhý deň. Zabalená v alobale vydží v chladničke aj týždeň.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.