Pridať recept

Fánky

ingrediencie

50 g
práškový cukor
50 g
maslo
500 g
hladká múka
1 PL
biele víno
štipiek
soľ
1 ks
žĺtok
2 ks
vajce
sladká smotana

postup

1.
Hladkú múku nasypeme na pracovnú dosku a do nej rozmrvíme maslo. Pridáme soľ, cukor, vajcia, biele víno a žĺtok a toľko smotany, prípadne mlieka, aby sa nám dalo zhotoviť tuhé cesto. Hotové je vtedy, ak sa na ňom vytvárajú bublinky.
 
2.
Cesto vyvaľkáme na tenký plát a pokrájame na väčšie obdĺžniky pomocou zúbkovaného kolieska. V strede môžeme urobiť malý otvor. Takto pripravené fánky vložíme do horúcej masti, aby sa vypražili. Keď sú dopečené môžeme ich posypať cukrom, škoricou alebo vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fánky
Overený recept na fašiangové fánky a kopec rád, ako ich ešte vylepšiť
Fánky alebo božie milosti sa nám spájajú s fašiangami. Pred pôstom si ešte ľudia zvykli dopriať takéto hody...
fánky
Toto je dôvod, prečo sú babičkine fánky vždy iné a tak chutné! Musím sa s vami podeliť o tento fantastický recept, do cesta pridajte nezvyčajnú surovinu
Krehké, chrumkavé a tak úžasné. Konečne mám recept na fánky tak, ako si ich pamätám, iný už nerobím!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...