Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fánky

ingrediencie

50 g
práškový cukor
50 g
maslo
500 g
hladká múka
1 PL
biele víno
štipiek
soľ
1 ks
žĺtok
2 ks
vajce
sladká smotana

postup

1.
Hladkú múku nasypeme na pracovnú dosku a do nej rozmrvíme maslo. Pridáme soľ, cukor, vajcia, biele víno a žĺtok a toľko smotany, prípadne mlieka, aby sa nám dalo zhotoviť tuhé cesto. Hotové je vtedy, ak sa na ňom vytvárajú bublinky.
2.
Cesto vyvaľkáme na tenký plát a pokrájame na väčšie obdĺžniky pomocou zúbkovaného kolieska. V strede môžeme urobiť malý otvor. Takto pripravené fánky vložíme do horúcej masti, aby sa vypražili. Keď sú dopečené môžeme ich posypať cukrom, škoricou alebo vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.