Pridať recept

Žerbo

20
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
250 g
Hera
2 ks
vajce
20 g
droždie
1 PL
sóda bikarbóna
2 PL
práškový cukor
200 g
mleté vlašské orechy
200 g
práškový cukor
ríbezľový lekvár
čokoládová poleva

postup

1.
Zo surovín spracujeme hladké cesto, rozdelíme ho na 3 časti a rozvaľkáme ich. Prvú natrieme vrstvou lekváru, posypeme orechmi zmiešanými s cukrom a zakryjeme druhou časťou. Postup jedenkrát zopakujeme, vrchnú časť nenatrieme.
 
2.
Koláč uložíme na menší vymastený, múkou posypaný plech a necháme asi hodinu kysnúť. Potom ho dáme do vyhriatej rúry a upečieme. Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou a pokrájame na rezy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
niqa32
13.11.2014 10:12 | |
+42 -6
Všetko je super poznam ten kolačik chutí skvele aj ked ja osobne som ho este nepiekla len mi chyba v recepte na kolko stupnou sa pečie a ako dlho...
Podobné články
Míša rezy
Všetci pýtajú dupľu: Obľúbené Míša rezy pre všetky vekové kategórie
Výborné Míša rezy v jednoduchom recepte, ktorý chutí každému.
Karamelové rezy
Rezy plné karamelu, ktoré chutia každému! Nebudete stíhať dokladať
Hľadáte recept na chutný karamelový dezert? Tieto recepty patria medzi vaše najobľúbenejšie. Pripravte si spolu...
Krémové rezy s broskyňami
Tromfne všetky zákusky: Jednoduché krémové rezy s broskyňami
Jednoduché piškótové cesto a svieže broskyne si zamilujete.
Žerbó rezy
Pečieme na Vianoce: Žerbó rezy (história i overený fotorecept)
Rezy zserbó sú prekvapivo jednoduché aj napriek svojej očarujúcej chuti a elegantnému zovňajšku.
Žerbó rezy
Legendárne Žerbó rezy: Neskutočne dobré a prudko návykové, s týmto zákuskom nikdy nič nepokazíte (TOP recepty)
Jednoduchý a pritom tak dokonalý zákusok. Slávne Žerbó rezy v tých najobľúbenejších receptoch.
Orechové rezy so žĺtkovou polevou
Nedáme naň dopustiť: Rodinný recept na VEĽKONOČNÉ orechové rezy so žĺtkovou polevou
Ten najlepší recept na tradičné orechové rezy so žĺtkovou polevou.