Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Višňovo-tvarohová torta

ingrediencie

600 g
višne
1 kg
tvaroh
100 g
maslo
200 g
práškový cukor
2 balíčky
vajce
4 ks
vajce
6 PL
detská krupica
1 ks
puding zlatý klas
1 PL
kryštálový cukor
1 PL
hrubá múka
2 cl
kypriaci prášok do pečiva

postup

Maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridáme tvaroh, detskú krupicu, zlatý klas, kypriaci prášok, vanilínový cukor a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Vykôstkované višne osušíme, posypeme kryštálovým cukrom, hrubou múkou a zľahka ich vmiešame do cesta. Vymastenú, múkou vysypanú okrúhlu tortovú formu naplníme tvarohovým cestom s višňami. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 70-80 min., potom povrch cesta vo forme prikryjeme alobalom a tortu dopečieme. Vychladenú tortu môžeme ozdobiť šľahačkou a čerstvými višňami alebo ju posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.