Pridať recept

Paštéta z hydinových pečení

ingrediencie

450 g
hydinová pečeň
250 g
bravčový bôčik
100 g
slanina
1 ks
cibuľa
2 PL
zmes paštétové korenie
100 ml
smotana na šľahanie
1 ks
žemľa
50 g
maslo
soľ

postup

1.
Slaninu vyškvaríme a na nej opražíme pokrájanú cibuľu. Následne primiešame pokrájaný bôčik, okoreníme a budeme pomaly dusiť pol hodinu. Keď je už mäso takmer mäkké pridáme pečene a žemľu, ktorú sme pred tým navlhčili vodou a vyžmýkali a budeme dusiť domäkka. Túto zmes necháme vychladnúť.
 
2.
Potom zmes osolíme a zomelieme celkom najemno. Do penista vyšľaháme maslo, pridáme pomletú zmes a vyšľahanú smotanu. Všetko ešte prešľaháme. Zmes rozotrieme do formy, ktorá je vyložená alobalom a necháme ju v chladničke stuhnúť. Hotovú paštétu vyklopíme z formy a odstránime alobal. Servírujeme ju pokrájanú na plátky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantasticky chrumkavý bravčový bôčik 3x inak
Fantasticky chrumkavý bravčový bôčik v 3 delikátnych verziách
Často podceňované bravčové mäso, ktoré je však pri bližšom pohľade veľmi univerzálne a extra chutné...
Pečeňová paštéta 3x inak
Pripravte si domácu paštétu! 3 overené recepty vám dokážu, že je to naozaj jednoduché
Ak máte radi paštéty a ešte ste ich neskúšali vyrobiť doma, je najvyšší čas.
Pečeňové delikatesy
Pečeňové delikatesy: Pripravte si vyprážanú pečeň, halušky do polievky či domácu paštétu
Vnútornosti sa už na našich tanieroch neobjavujú tak často ako v minulosti. Napriek tomu nám aj tie dokážu...
Polievka masove gulicky
Tip na nedeľný obed: Holúbky
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
Pikantný pečený bôčik
Poznáme recept na najlepší PEČENÝ BÔČIK aký ste kedy jedli! Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, stačí urobiť túto jedinú vec a budete mať gule za ušami!
Ak ste sa ešte nerozhodli čo dnes variť, pečený bôčik je tá správna voľba! A nezabudnite urobiť túto jednu vec.