Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Novoročná torta

ingrediencie

6 ks
vajce
300 g
kryštálový cukor
6 PL
voda
150 g
polohrubá múka
100 g
lieskové oriešky
50 g
hrubá múka
20 g
margarín
20 g
strúhanka

Plnka

10,5 dl
mlieko
1 PL
želatína
1/2 liter
smotana na šľahanie
50 g
mandle
1 PL
práškový cukor
jahodový kompót

postup

Žĺtky šľaháme s polovicou cukru s postupným pridávaním horúcej vody. Potom opatrne primiešame sneh vyšľahaný s druhou polovicou cukru a nakoniec zľahka primiešame mleté lieskovcové oriešky premiešané s hrubou múkou. Pripravené cesto nalejeme na vymastenú a strúhankovo vysypanú formu a v mierne teplej rúre upečieme. Vychladnutú tortu dvakrát prerežeme a naplníme. Plnka: V mlieku roztopíme želatínu a necháme vychladnúť. Ešte tekutú zmes zľahka primiešame do vyšľahanej smotany s práškovým cukrom, do ktorej sme primiešali zomleté mandle. Plnkou potrieme aj povrch a boky torty. Ozdobíme lístočkami nakrájaných z mandlí, scedeným jahodovým alebo ananásovým kompótom, a necháme 4 hodiny v chlade stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.