Pridať recept

Hubová polievka

ingrediencie

150 g
huby
soľ
40 g
masť
30 g
hladká múka
1 ks
cibuľa
40 g
mrvenička
mleté čierne korenie
1 PL
petržlenová vňať

postup

Čerstvé huby očistíme a pokrájame (sušené huby namočíme na 2-3 hod. Do vlažnej vody). Pripravené huby zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do polo mäkka. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú precedíme do polievky. Pridáme postrúhanú cibuľu, mrvaničku, mleté čierne korenie a dovaríme. Nakoniec pridáme nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie
Podobné články
Kosik huby les tasr
Huby
Sušenie húbAk hríby sušte v rúre, sušte ich na najnižšej teplote a skladujte v suchom prostredí.Hríby...
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...