Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechový medovník

20
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
hladká múka
2 ks
vajce
2 PL
med
200 g
Hera
2 KL
sóda bikarbóna

Orechová zmes

125 g
maslo
2 PL
med
150 g
práškový cukor
200 g
nasekané vlašské orechy

Krém

800 ml
mlieko
6 PL
polohrubá múka
150 g
kryštálový cukor
125 g
maslo

postup

1.
Z preosiatej múky, vajec, medu, Hery a zo sódy bikarbóny vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
2.
Maslo rozpustíme v menšom hrnci, pridáme k nemu nasekané orechy, med a cukor. Za stáleho miešania povaríme, aby sa všetky suroviny spojili. Cesto rozdelíme na dve polovice, rozvaľkáme na veľkosť plechu a preložíme na plechy vystlané papierom na pečenie. Na jednu polovicu cesta natrieme orechovú zmes.
3.
Čisté cesto pečieme v rúre vyhriatej na 180 C približne 8 minút. Druhé s orechovou zmesou 10 až 12 minút. Po upečení vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.
4.
Mlieko prevaríme, pridáme múku s cukrom a uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme dopenista a po lyžiciach doň zapracujeme vychladnutú kašu.
5.
Plát bez orechovej zmesi natrieme maslovým krémom a navrch položíme druhý plát cesta. Pred podávaném necháme vychladiť a nakrájame na kocky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
LKpredajca
6.12.2015 19:58 | |
+7 -9
Koláčik som skúšala.. napriek tomu, že som dodržala všetky gramáže aj postup, cesto je málo sladké a krém nechutný :/ cítiť samé maslo :( sklamanie......
divoska4444
5.10.2015 13:10 | |
+15 -5
Je úžasný , robila som ho , olížete si všetky prsty (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...