Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechový medovník

20
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
hladká múka
2 ks
vajce
2 PL
med
200 g
Hera
2 KL
sóda bikarbóna

Orechová zmes

125 g
maslo
2 PL
med
150 g
práškový cukor
200 g
nasekané vlašské orechy

Krém

800 ml
mlieko
6 PL
polohrubá múka
150 g
kryštálový cukor
125 g
maslo

postup

1.
Z preosiatej múky, vajec, medu, Hery a zo sódy bikarbóny vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
2.
Maslo rozpustíme v menšom hrnci, pridáme k nemu nasekané orechy, med a cukor. Za stáleho miešania povaríme, aby sa všetky suroviny spojili. Cesto rozdelíme na dve polovice, rozvaľkáme na veľkosť plechu a preložíme na plechy vystlané papierom na pečenie. Na jednu polovicu cesta natrieme orechovú zmes.
3.
Čisté cesto pečieme v rúre vyhriatej na 180 C približne 8 minút. Druhé s orechovou zmesou 10 až 12 minút. Po upečení vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.
4.
Mlieko prevaríme, pridáme múku s cukrom a uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme dopenista a po lyžiciach doň zapracujeme vychladnutú kašu.
5.
Plát bez orechovej zmesi natrieme maslovým krémom a navrch položíme druhý plát cesta. Pred podávaném necháme vychladiť a nakrájame na kocky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
LKpredajca
6.12.2015 19:58 | |
+9 -11
Koláčik som skúšala.. napriek tomu, že som dodržala všetky gramáže aj postup, cesto je málo sladké a krém nechutný :/ cítiť samé maslo :( sklamanie......
BlazenaSadovska
4.1.2018 20:13 | |
+0 -0
Ja mám recept, kde ide do cesta 200 g práškového cukru, preto nebolo cesto sladké. Vo všetkých receptoch na tento medovník, hoci má iný názov, sa pridáva aj cukor do cesta:))
divoska4444
5.10.2015 13:10 | |
+16 -5
Je úžasný , robila som ho , olížete si všetky prsty (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...