Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tradičné zemiakové placky

2
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
zemiaky
1 ks
vajce
1 PL
majoránka
4 strúčiky
cesnak
mleté čierne korenie
soľ
vegeta
mletá červená paprika
2 PL
hladká múka
olej

postup

1.
Na jemnom strúhadle postrúhame očistené zemiaky. Pridáme vajíčko, soľ, majoránku, korenie, trošku vegety a papriku, ja som dala štipľavú. Očistíme si cesnak 2 strúčiky pretlačíme a 2 nakrájame na drobno. Nakoniec pridáme múku, ak zemiaky veľmi pustili vodu radšej sa ju snažte lyžičkou odstrániť ako pridávať viac múky. Všetko spolu zmiešame a ochutnáme či je dosť soli. Na rozohriatom oleji alebo masti vytvoríme z cesta placku a z oboch strán opečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
64klember
8.2.2019 10:47 | |
+3 -2
Ja neverim .... a co je koho do toho co si ja pridam do zemiakovych placiek. Ja sice cibulu tiez nedavam ale pridam deci piva, slaninku a miesto papriky gulas pastu.
becauska16
6.2.2019 09:03 | |
+3 -10
Do placiek žiadna cibuľa ani vegeta nepatrí...klasika zemiaky vajco muka cesnak soľ korenie a hotovo placky sú mňam...
fafinka1
12.1.2019 16:36 | |
+4 -6
ani u nas nedávame cibuľu do placiek a chuti to vzborne
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.